Menu
Domov pro seniory Máj
Domov pro seniory MájČeské Budějovice

Ubytování, stravování a ostatní služby

Ubytování

Ubytování je zajištěno na dvoulůžkových pokojích. Sociální zařízení je společné (koupelna, umyvadlo a WC).

Základní vybavení pokoje

  • polohovací lůžko
  • noční stolek
  • bezpečnostní signalizace
  • šatní skříň

Klient má možnost si pokoj vyzdobit drobnými předměty (např. obraz, hodiny, květiny, fotky).

Počet lůžek: 10

  • 5 dvoulůžkových pokojů

Klientům odlehčovací služby jsou k dispozici tyto společné prostory:

  • jídelna (které je zároveň používána jako společenská místnost)
  • chodba
  • balkon
  • centrální koupelna
  • WC

Stravování

Celodenní stravování zajišťuje kuchyně ve Větrné 731/13, ve které se denně vaří podle jídelního lístku sestaveného nutričním terapeutem. Ten zároveň u klientů zajišťuje poskytování nutriční péče.

Strava je 3 x denně dovážena. Jídlo je přiváženo již připravené v termoobalech.

Připravujeme tři druhy stravy, a to stravu základní č. 3, dietu diabetickou č. 9 a dietu šetřící č. 2, které se řídí dietním systémem sestaveným pro naše zařízení. Podle stavu klienta lze sestavit i individuální dietu. V případě potřeby poskytujeme i mechanicky upravenou stravu.

Strava je podávaná 5 x denně (snídaně, přesnídávka, oběd, svačina a večeře), u diabetiků a individuálních nastavení 6 x denně (+ II. večeře).

Skladba stravy je přizpůsobena svým složením, množstvím a úpravou věku a zdravotnímu stavu klientů. Do jídelníčku zařazujeme i pokrmy, které se vážou ke slavnostním akcím v našem zařízení (Vánoce, Velikonoce, Masopust, barevné dny, Vinobraní). Respektujeme i individuální požadavky klientů.

Klienti se mohou stravovat na jídelně nebo na svých pokojích. Jídlo se na oddělení expeduje tabletovým systémem. Při servírování jídel je naší prioritou zajistit klientům vhodnou kulturu stolování.

Celý den je zajištěn pitný režim. Klienti mají k dispozici čaje, ovocné a vitamínové nápoje, mléčné nápoje a zásobník s pitnou vodou.

Stravovací provoz má sestavenou vlastní dokumentaci založenou na zásadách HACCP (pravidla správné výrobní a hygienické praxe), která je pravidelně aktualizována a je prováděna vnitřní kontrola za účasti externího poradce.

 

Stravování

Celodenní stravování zajišťuje kuchyně ve Větrné 731/13, ve které se denně vaří podle jídelního lístku sestaveného nutričním terapeutem. Ten zároveň u klientů zajišťuje poskytování nutriční péče.

Strava je 3 x denně dovážena. Jídlo je přiváženo již připravené v termoobalech.

Připravujeme tři druhy stravy, a to stravu základní č. 3, dietu diabetickou č. 9 a dietu šetřící č. 2, které se řídí dietním systémem sestaveným pro naše zařízení. Podle stavu klienta lze sestavit i individuální dietu. V případě potřeby poskytujeme i mechanicky upravenou stravu

Strava je podávaná 5 x denně (snídaně, přesnídávka, oběd, svačina a večeře), u diabetiků a individuálních nastavení 6 x denně (+ II. večeře).

Skladba stravy je přizpůsobena svým složením, množstvím a úpravou věku a zdravotnímu stavu klientů. Do jídelníčku zařazujeme i pokrmy, které se vážou ke slavnostním akcím v našem zařízení (Vánoce, Velikonoce, Masopust, barevné dny, Vinobraní). Respektujeme i individuální požadavky klientů.

Klienti se mohou stravovat na jídelně nebo na svých pokojích. Jídlo se na oddělení expeduje tabletovým systémem. Při servírování jídel je naší prioritou zajistit klientům vhodnou kulturu stolování.

Celý den je zajištěn pitný režim. Klienti mají k dispozici čaje, ovocné a vitamínové nápoje, mléčné nápoje a zásobník s pitnou vodou.

Stravovací provoz má sestavenou vlastní dokumentaci založenou na zásadách HACCP (pravidla správné výrobní a hygienické praxe), která je pravidelně aktualizována a je prováděna vnitřní kontrola za účasti externího poradce.

Certifikovaný držitel

Certifikovaný držitel

Člen asociace

Člen asociace

Certifikát Vážka

Certifikát Vážka

Certifikát Vážka

Certifikát Vážka