Celodenní stravování zajišťuje kuchyně ve Větrné 731/13, ve které se denně vaří podle jídelního lístku sestaveného nutričním terapeutem. Ten zároveň u klientů zajišťuje poskytování nutriční péče.
Strava je 3 x denně dovážena. Jídlo je přiváženo již připravené v termoobalech.
Připravujeme tři druhy stravy, a to stravu základní č. 3, dietu diabetickou č. 9 a dietu šetřící č. 2, které se řídí dietním systémem sestaveným pro naše zařízení. Podle stavu klienta lze sestavit i individuální dietu. V případě potřeby poskytujeme i mechanicky upravenou stravu.
Strava je podávaná 5 x denně (snídaně, přesnídávka, oběd, svačina a večeře), u diabetiků a individuálních nastavení 6 x denně (+ II. večeře).
Skladba stravy je přizpůsobena svým složením, množstvím a úpravou věku a zdravotnímu stavu klientů. Do jídelníčku zařazujeme i pokrmy, které se vážou ke slavnostním akcím v našem zařízení (Vánoce, Velikonoce, Masopust, barevné dny, Vinobraní). Respektujeme i individuální požadavky klientů.
Klienti se mohou stravovat na jídelně nebo na svých pokojích. Jídlo se na oddělení expeduje tabletovým systémem. Při servírování jídel je naší prioritou zajistit klientům vhodnou kulturu stolování.
Celý den je zajištěn pitný režim. Klienti mají k dispozici čaje, ovocné a vitamínové nápoje, mléčné nápoje a zásobník s pitnou vodou.
Stravovací provoz má sestavenou vlastní dokumentaci založenou na zásadách HACCP (pravidla správné výrobní a hygienické praxe), která je pravidelně aktualizována a je prováděna vnitřní kontrola za účasti externího poradce.